Kumica s Dolca nam je dala savjet za jednostavan obrok sa sirom: ‘Ne mora se ništa kuhati’
Sir, inače neizostavna namirnica u hrvatskoj kuhinji, nudi razne mogućnosti u pripremi jela, neovisno o kojoj se vrsti radi. Na tržnici Dolac sreli smo kumicu koja nam je otkrila jednostavan, ali ukusan obrok od sira i vlasca, idealan za bilo koje doba dana.
Sir, omiljena namirnica mnogih, zauzima posebno mjesto u hrvatskoj kuhinji. Bilo da je riječ o svježem, dimljenom ili pak siru s plemenitom plijesni, njegova svestranost omogućava brojne kulinarske kreacije. Dobili smo odličan i jednostavan recept za sir.
Na zagrebačkom Dolcu, tržnici koja odiše tradicijom i koju mnogi rado nazivaju ‘trbuhom Zagreba’, susreli smo jednu od kumica koja nam je ispričala kako ona svakodnevno koristi sir u pripremi jednostavnih, ali ukusnih jela. S nama je podijelila i zanimljiv recept.
– Sir s vlascem, u salati s malo špeka, to ne bi bilo loše. Ne mora se ništa kuhati, sir je namirnica koja je dostupna u svako doba dana. Može za doručak, ručak i večeru. Meni jako dobro paše vlasac i sir, rekla nam je kumica te pokazala kako izgleda sir kojeg ona prodaje, a i jede nekada više puta dnevno.
Više o tome kako se sir može jesti, pogledajte u videu kojeg prilažemo u nastavku.