Adil već 52 godine u Zagrebu prodaje kestene: ‘Promijenio sam više lokacija, a rad na cesti ne bih poželio ni najvećem neprijatelju’

Ana Kanazir
22. listopada 2022.
Priče
A- A+

Adil Adili prodaje kestene u Zagrebu već 52 godine. Promijenio je nekoliko različitih lokacija, a sada je već 32 godine na glavnom zagrebačkom trgu. Kaže kako bi bez pomoći supruge bilo grdo, ali i kako je njegov sin odbio raditi obiteljski posao u ovim teškim uvjetima.

Adil je došao iz Kosova u Zagreb 1965. godine. Nije išao u školu pa je počeo peći kestene kod tate u kiosku. Kaže da mora biti zadovoljan prodajom, ali da nije kao nekada jer su se lokacije promijenile, a i ljudi stalno negdje žure.

pečeni kesteni na pladnju
Najbolji pečeni kesteni: S ovim receptom će se svi otvoriti i savršeno ispeći

Ima kupce iz cijelog Zagreba

U poslu mu najviše pomaže supruga koja uskače uvijek kada je potrebno. Kada je otišao u mirovinu i obrt je prebacio na nju, posao prodavanja kestena je ponudio i svojem sinu, koji ga je odbio jer ima svoj zanat.

Ima stare, već dobro poznate kupce koji svrate i uzmu mjericu ili dvije kestena, a kupuju i kikiriki ili koštice, za koje kaže kako mladi ni ne znaju što je to. Prodaje tri vrste kestena – sljemenski, karlovački i petrinjski. Za HRT dodaje i kako ljudi dolaze iz različitih dijelova Zagreba kod njega kupiti kikiriki, a istu cijenu drži već 30 godina. Radi svaki dan, po svim uvjetima, a kaže kako ni najvećem neprijatelju ne bi želio da radi na cesti.

Ako i vi kod kuće želite ispeći savršene kestene, recept možete vidjeti ovdje. 

Copy link
Powered by Social Snap