Trik od jedne kune s kojim ćete dobiti najhrskaviji pečeni krumpir

Jasmina Grgurić Zanze
14. lipnja 2021.
Novosti
A- A+

Krumpir iz pećnice jedno je od najjednostavnijih jela, no ponekad je vrlo teško dobiti hrskavost pa konačni efekt lako izostane. No, postoje razni trikovi koji nam mogu pomoći da postignemo sočnost iznutra, a hrskavost izvana.  A sve zahvaljujući jednom sastojku od samo jedne kune.

Ilustracija: Pixabay

Sezona je mladog krumpira i nema ništa slađe od pečenoga u pećnici. U pripremi ovog jednostavnog jela teško je pogriješiti, no ako želimo dobiti sočnost iznutra, a hrskavost izvana, što nije uvijek baš tako lagano postići, možemo se poslužiti jednim jednostavnim trikom na koji ćemo potrošiti samo jednu kunu.

A tajna je u – palenti!

Palenta će upiti višak tekućine i formirati hrskavu koricu. Recept za pripremu savršenog krumpira uz ovaj mali trik donosi Pun kufer.

Sastojci za pečeni krumpir: 

  • 500 g krumpira
  • 3 velike žlice palente
  • 2 žličice mljevene paprike
  • sol
  • ulje ili svinjska mast

Priprema:

  • Krumpir operite, ogulite i narežite na četvrtine te osušite kuhinjskim papirom.
  • U posudi pomiješajte palentu, sol, papar i mljevenu papriku pa uvaljajte krumpir te ga stavite u namašćen lim.
  • Krumpir ispecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C oko 45 minuta, odnosno dok ne postane hrskav.

 

Copy link
Powered by Social Snap