Svrbež nakon uboda komarca može se riješiti jednostavnim trikom, a treba vam samo jedno voće
Svrbež izazvan ubodom komarca ponekada se čini neprestanim, a češanjem se može izazvati blaga iritacija kože. Srećom, i za to postoji rješenje i to u svakoj kuhinji. Sve što trebate je mjesto uboda komarca premazati korom banane i u vrlo kratkom periodu, svrbež će nestati. Do te pojave dolazi zbog tvari poput tanina, alkaloida i flavonoida koji se nalaze u kori.
Rješenja brojnih svakodnevnih problema se mogu pronaći na društvenim mrežama gdje korisnici ponosno dijele svoje savjete i trikove kojima se služe kako bi stali na kraj određenih komplikacija. Dolaskom toplijeg vremena, pogotovo za vrijeme vrućih i ljetnih dana, mnogi se muče s ubodima komaraca.
I dok određeni ljudi prođu gotovo bez uboda, a pritom ne koriste nikakva sredstva kojima tjeraju komarce, drugi uz brojne preparate ne mogu preživjeti dan bez nekoliko uboda. Dobra vijest je da za ovo ima rješenje.
Rješenje koje postoji u svakoj kuhinji
Ubod komarca može izazvati nepodnošljivi svrbež, a pojavljuje se i plik. Kako biste riješili taj problem, sve što vam je potrebno je kora banane.
– Jeste li znali da koru banane možete koristiti za ublažavanje svrbeža? To je zbog prirodnih ulja sadržanih u kori. Dovoljno je utrljati unutrašnjost kore banane na mjesto ugriza i svrbež će se postupno smanjivati, napisala je korisnica Instagrama emilyxlevi ispod videa objavljenog na Instagramu.
Pogledajte ovu objavu na Instagramu.
Učinkovit trik koji će donijeti brze rezultate
Riječ je o videu koji je dosad pregledalo više od 20 milijuna korisnika, a komentari u kojima ljudi hvale efikasnost ovog iznimno jednostavnog trika se ne prestaju nizati. Ovaj trik donosi rezultate zbog tvari poput tanina, alkaloida i flavonoida koji se nalaze u kori banane.
Podsjećamo kako smo krajem lipnja pisali o rješavanju legla komaraca u vrtovima. Čak i ako nemate vrt, vodite račun o tome postoji li na vašem balkonu posuda s vodom koja u privlači iznimno velik broj komaraca. Više o tome možete pročitati ovdje.