Miris pirjanog luka se uvlači u svaki dio doma: Postoji rješenje za ovaj problem, a imate ga u kuhinji

Luka Kalac
11. kolovoza 2024.
Novosti
A- A+

Pirjanje luka je početak pripreme svakog ukusnog jela, ali i širenja intenzivnog mirisa domom. Riječ je o specifičnoj aromi koja se iznimno brzo uvuče u kosu, odjeću i u prostoriju u kojoj kuhate. Kako biste to spriječili, potrebna vam je čajna žličica sode bikarbone koju ćete staviti u tavu sa zagrijanim uljem, prije nego u nju ubacite  nasjeckani luk. Ako ćete prijati količinu veću od pola kilograma luka, tada biste trebali dodati jušnu žlicu sode bikarbone. Zahvaljujući ovom triku, luk se će zgusnuti i postići će isti efekt kao i zaprška.

Pirjanje luka na tavi.

Pirjanje luka | Foto: Screenshot YouTube / Kraft Heinz Foodservice Canada

Priprema brojnih ukusnih jela započinje sjeckanjem i pirjanjem luka. Ipak, prilikom pirjanja luka, oslobađa se intenzivna aroma koja se uvuče u odjeću, kosu i cijeli stan ili kuću. Srećom, postoje jednostavni trikovi kojima možete spriječiti miris luka koji satima ostaje u kuhinji, neovisno o tome koliko je dugo provjetravali.

luk na hrpi
Znate li da luk ne smijete držati pored jedne namirnice? Evo o čemu se radi

Ako želite stati na kraj intenzivnoj aromi koja nastaje prilikom pirjanja luka, potrebno je dodati sodu bikarbonu, piše krstarica.com. Nakon što ste nasjeckali luk, iskrenite ga u tavu u kojoj je zagrijano ulje i čajna žličica sode bikarbone. U slučaju da pripremate veći obrok i koristite više od pola kilograma luka, trebali biste dodati jušnu žlicu sode bikarbone.

Sve što trebate nastaviti raditi je pirjati luk, kao i svaki put do sada. U nedostatku ideja, možete se poslužiti ovim receptom u kojem je također potrebno prethodno pirjati luk. Sodom bikarbonom nećete samo spriječiti širenje mirisa pirjanog luka već ćete ubrzati proces zgušnjavanja ovog povrća na zagrijanom ulju. U tom slučaju nije vam potrebno korištenje zaprške.

Podsjećamo kako smo pisali o tome da luk ne smijete skladištiti pored jedne namirnice, ako ne želite da proklija ili postane pljesniv. Više o tome možete pročitati ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap