Miris pirjanog luka se uvlači u svaki dio doma: Postoji rješenje za ovaj problem, a imate ga u kuhinji
Pirjanje luka je početak pripreme svakog ukusnog jela, ali i širenja intenzivnog mirisa domom. Riječ je o specifičnoj aromi koja se iznimno brzo uvuče u kosu, odjeću i u prostoriju u kojoj kuhate. Kako biste to spriječili, potrebna vam je čajna žličica sode bikarbone koju ćete staviti u tavu sa zagrijanim uljem, prije nego u nju ubacite nasjeckani luk. Ako ćete prijati količinu veću od pola kilograma luka, tada biste trebali dodati jušnu žlicu sode bikarbone. Zahvaljujući ovom triku, luk se će zgusnuti i postići će isti efekt kao i zaprška.
Priprema brojnih ukusnih jela započinje sjeckanjem i pirjanjem luka. Ipak, prilikom pirjanja luka, oslobađa se intenzivna aroma koja se uvuče u odjeću, kosu i cijeli stan ili kuću. Srećom, postoje jednostavni trikovi kojima možete spriječiti miris luka koji satima ostaje u kuhinji, neovisno o tome koliko je dugo provjetravali.
Ako želite stati na kraj intenzivnoj aromi koja nastaje prilikom pirjanja luka, potrebno je dodati sodu bikarbonu, piše krstarica.com. Nakon što ste nasjeckali luk, iskrenite ga u tavu u kojoj je zagrijano ulje i čajna žličica sode bikarbone. U slučaju da pripremate veći obrok i koristite više od pola kilograma luka, trebali biste dodati jušnu žlicu sode bikarbone.
Sve što trebate nastaviti raditi je pirjati luk, kao i svaki put do sada. U nedostatku ideja, možete se poslužiti ovim receptom u kojem je također potrebno prethodno pirjati luk. Sodom bikarbonom nećete samo spriječiti širenje mirisa pirjanog luka već ćete ubrzati proces zgušnjavanja ovog povrća na zagrijanom ulju. U tom slučaju nije vam potrebno korištenje zaprške.
Podsjećamo kako smo pisali o tome da luk ne smijete skladištiti pored jedne namirnice, ako ne želite da proklija ili postane pljesniv. Više o tome možete pročitati ovdje.