Donosimo trik kako da vam se grah brže skuha, a potrebne sastojke imate u kuhinji
Grah je namirnica koja se jede od davnina na razne načine. Možete ga jesti na salatu, u varivu ili kao prilog i dodatak brojnim jelima. Ipak, iako je mnogima omiljen, s njime postoji i jedan problem, a to je da se dugo priprema. Kako biste se riješili ovog problema, trebaju vam dva sastojka, a to su soda bikarbona i rakija. Navedeni sastojci će vam ujedno pomoći i kod smanjenja nadutosti.
Grah se može raditi na mnogo načina, a najvažnije ga je dobro skuhati. Ipak, kako biste ga što brže napravili, u vodu u kojoj se radi možete dodati i sodu bikarbonu, a kasnije i rakiju. Ovo će vas riješiti i nadutosti.
Ako kupujete grah na tržnici, odnosno onaj u rinfuzi, noć prije kuhanja ga potopite u hladnoj vodi. Na ovaj će način on malo omekšati, a kuhanje idućeg dana će biti puno brže i jednostavnije. Ipak postoji još jedan trik koji će vam pomoći da brže skuhate ovu namirnicu, ali i da nema problema s nadutošću.
Vodu u kojoj je stajao grah promijenite, a u novu vodu dodajte i žličicu sode bikarbone. Ostavite da se kuha oko 15 minuta nakon čega prolijte ovu vodu i dodajte malo ulja i sve dobro promiješajte, piše citymagazine.danas.rs.
Ponovno ulijte novu vodu, dodajte 50 mililitara rakije i prokuhajte. Ostavite da se kuha oko 45 minuta, ovisno o jačini vatre, ali i kvaliteti graha. Ako tražite dobar recept za varivo od graha, možete ga pročitati ovdje.