[BAKINA KUHINJA] Zbog ovog bakinog priloga znamo što sa starim kruhom!

Jasmina Grgurić Zanze
1. veljače 2021.
Novosti
A- A+

Znate onu situaciju kada kupite friški kruh pa jedete njega, umjesto da dokrajčite onu jučerašnju polovicu koja onda danima stoji u vrećici pa na kraju završi u smeću? Znamo i mi! Osim za prezle, stari kruh možemo poput naših baka iskoristiti i za jedan od najukusnijih priloga mesnim jelima, saftovima, gulašima, umacima od gljiva… Riječ je, naravno, o knedlama!

Knedle od kruha (Foto: Pixabay)

Jedna od mnogobrojnih vrijednosti naših baka leži i u tomu što ništa ne bacaju, nego sve znaju iskoristiti, pogotovo kada je riječ o hrani. Bake su nas učile da se kruh ne baca pa je tako nastao i recept za jedan od najukusnijih priloga saftnim mesnim jelima i umacima – knedle od kruha.

Donosimo vam jedan od načina pripreme, obogaćen pancetom, ali slasne će ispasti i bez ovog dodatka pa to prepuštamo vama na volju. Bitno je da je kruh sačuvan, a glavno jelo obogaćeno već pomalo zaboravljenim ukusnim dodatkom koji sve rjeđe pripremamo u našim kuhinjama.

SASTOJCI

  • polovina starog kruha
  • malo suhe slanine
  • manja glavica luka
  • šalica mlijeka
  • jaje
  • žlica krušnih mrvica
  • peršin
  • maslac (ili ulje)
  • sol i papar

PRIPREMA

  • Stari kruh narežite na kockice i malo ga prepržite na tavi bez ulja. Kada se ohladi, prelijte ga toplim mlijekom i pustite da odstoji desetak minuta.
  • Na masnoći pirjajte sitno narezani luk pa mu dodajte na kockice narezanu pancetu (po želji).
  • Namočenom kruhu dodajte dinstani luk (s pancetom), nasjeckani svježi peršin, jaje, krušne mrvice, sol i papar. Sve dobro promiješajte i ostavite smjesu najmanje 15 minuta.
  • Knedle formirajte mokrim rukama i stavite ih kuhati u kipuću i posoljenu vodu te kuhajte deset do 15 minuta.

Dobar tek!

Javljate nam vaše recepte na [email protected]

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap