Bakina kuhinja: Varivo od krastavaca koje je gotovo vrlo brzo, a okusom podsjeća na ljeto
Varivo od krastavaca je vrlo lagano, ukusno i pravo je ljetno varivo. Radi se o jednom od najjednostavnijih variva za koje je potrebno samo nekoliko sastojaka. Glavni dio ovog variva su začini, odnosno kopar koji će dodatno obogatiti okus.
Glavni sastojci su tako svježi krastavci, a možete dodati mrkvu i krumpir za još puniji okus. Osim toga, jedan začin će ovom varivu dati poseban okus, a to je kopar. Ako do sada niste probali, možda je vrijeme da upravo danas za ručak napravite varivo od krastavaca.
SASTOJCI:
- 3 veća krastavca
- 3 krumpira
- 1 mrkva
- Začini po želji
- Luk i češnjak
- Kopar
PRIPREMA:
Prije svega pripremite glavne sastojke tako da ih ogulite i narežete. Mrkve i krumpir narežite na sitne kockice, da budu brže gotovi, a krastavce na ploške. Potom u lonac stavite ulje te prepržite kratko luk i češnjak na koje onda dodajete mrkvu i krumpir. Prelijte sve hladnom vodom, tako da su svi sastojci prekriveni i kuhajte dok krumpir ne postane mekan. Od začina dodajte gotovu mješavinu začina, papar, sol, mljevenu crvenu papriku i na kraju kopar koji može biti svježi ili sušeni. Upravo će on ovom jelu dati poseban okus.
Kako biste zgusnuli varivo, sa strane napravite od ulja, brašna i češnjaka zapršku koju ćete ubaciti u varivo ili jednostavno stavite krumpir na žlicu te ga zdrobite uz pomoć vilice te će on dati dodatnu gustoću jelu. Na samom kraju dodajte malo vrhnja za kuhanje i pomiješajte.
Provjerite još nekoliko sličnih recepata: