[BAKINA KUHINJA] Trik sa samo dva jaja od kojih ćete dobiti vrlo izdašan obrok
Za pripremu ovog jela potrebna su vam samo tri sastojka – jaja, sol i maslac – i svega nekoliko minuta vremena. Koliko smo samo puta ispekli jaja pa nakon toga ostali razočarani količinom na tanjuru. No, pomoću ovog trika dobit će te i više nego izdašan obrok, a način pripreme možete upotrijebiti i za omlet sa ili bez dodatnih sastojaka poput povrća, sira, šunke…
Kako ispeći dva jaja, a da na tanjuru imamo znatno veću količinu od one koju obično dobijemo? U tomu će vam pomoći ovaj trik. Tajna je u načinu pripreme koji stvara vizualno obilnu porciju od koje ćete se sasvim sigurno i najesti. Recept možete koristiti i za pripremu omleta s raznim dodacima poput povrća, sira, šunke…
Za pripremu omleta na jedan sasvim drugačiji način potreba su vam samo tri sastojka.
SASTOJCI:
- dva jaja
- sol
- maslac
PRIPREMA:
- Manji komad maslaca (ili malo ulja) stavite u tavu i pustite da se lagano zagrijava.
- Za to vrijeme razdvojite žumanjke, a bjelanjke stavite u veću posudu. Dodajte malo soli i razradite ih mikserom ili ručno.
- U snijeg ubacite žumanjke i lagano ručno zamutite, uz dodatak još malo soli po želji.
- Smjesu prebacite u tavu s ugrijanim maslacem, rasporedite po tavi, poklopite i pecite na srednjoj temperaturi par minuta bez miješanja i okretanja.
- Iz tave omlet lagano prebacite na tanjur i preklopite ga.
Dobar tek!
Javljate nam vaše recepte na [email protected]