Bakina kuhinja: Tjestenina s tikvicama za sve koji baš i ne vole ovu namirnicu
Tikvica je prava kraljica ljeta. Može se spremiti na različite načine, tako se može puniti, od nje se može raditi rižoto ili se pak radi u obliku juhe ili variva. Ipak, mi smo ovo povrće odlučili napraviti na malo drugačiji način, uz dodatak svježe paprike, a radi se o tjestenini s umakom od tikvica. Dodali smo i tajni sastojak koji je dao posebnu svježinu, a to je bosiljak. Ovo jelo će se svidjeti i onima koji nisu ljubitelji gnjecavosti vodene namirnice.
Tikvice pružaju stvarno puno mogućnosti u kuhinji. Jeftina su namirnica, rade se vrlo jednostavno, a uz njih možete servirati i prilog po želji. Donosimo vam recept za brzu tjesteninu s tikvicama.
SASTOJCI:
- Svježa crvena paprika
- Jedna do dvije tikvice
- Luk i češnjak
- Mješavina začina, sol i papar
- Bosiljak (po želji)
PRIPREMA:
Narezani luk na kockice i usitnjeni češnjak stavite pirjati na ulje. Pržite ih dok ne postanu staklasti, a istovremeno narežite tikvice i papriku na sitne kockice pa ih nakon toga ubacite u tavu s lukom. Ovo se dinsta dok ne omekani, ali opet ne predugo kako ne bi izgubilo sve nutritivne vrijednosti. Dok dinstate povrće, zasebno kuhajte i tjesteninu po želji.
Idući korak je miksanje povrća u blenderu. Uz to, dodajte i vode od tjestenine, ali i nekoliko listića bosiljka. Ako niste ljubitelj ovog začinskog bilja, korak možete i preskočiti. Gustoću možete prilagoditi svojim preferencijama, ali pazite da ne bude prerijetko. Na kraju samo pomiješajte umak i tjesteninu. Dobar tek!
Druge recepte iz Bakine kuhinje možete vidjeti i ovdje.