Bakina kuhinja: Tjestenina s tikvicama za sve koji baš i ne vole ovu namirnicu

Ana Kanazir
4. kolovoza 2024.
Novosti
A- A+

Tikvica je prava kraljica ljeta. Može se spremiti na različite načine, tako se može puniti, od nje se može raditi rižoto ili se pak radi u obliku juhe ili variva. Ipak, mi smo ovo povrće odlučili napraviti na malo drugačiji način, uz dodatak svježe paprike, a radi se o tjestenini s umakom od tikvica. Dodali smo i tajni sastojak koji je dao posebnu svježinu, a to je bosiljak. Ovo jelo će se svidjeti i onima koji nisu ljubitelji gnjecavosti vodene namirnice.

Tjestenina s tikvicama i bosiljkom na tanjuru

Tjestenina s tikvicama | Foto: Mirovina.hr

Tikvice pružaju stvarno puno mogućnosti u kuhinji. Jeftina su namirnica, rade se vrlo jednostavno, a uz njih možete servirati i prilog po želji. Donosimo vam recept za brzu tjesteninu s tikvicama.

SASTOJCI:

  • Svježa crvena paprika
  • Jedna do dvije tikvice
  • Luk i češnjak
  • Mješavina začina, sol i papar
  • Bosiljak (po želji)

PRIPREMA:

Narezani luk na kockice i usitnjeni češnjak stavite pirjati na ulje. Pržite ih dok ne postanu staklasti, a istovremeno narežite tikvice i papriku na sitne kockice pa ih nakon toga ubacite u tavu s lukom. Ovo se dinsta dok ne omekani, ali opet ne predugo kako ne bi izgubilo sve nutritivne vrijednosti. Dok dinstate povrće, zasebno kuhajte i tjesteninu po želji.

Idući korak je miksanje povrća u blenderu. Uz to, dodajte i vode od tjestenine, ali i nekoliko listića bosiljka. Ako niste ljubitelj ovog začinskog bilja, korak možete i preskočiti. Gustoću možete prilagoditi svojim preferencijama, ali pazite da ne bude prerijetko. Na kraju samo pomiješajte umak i tjesteninu. Dobar tek!

Druge recepte iz Bakine kuhinje možete vidjeti i ovdje.

Copy link
Powered by Social Snap