[BAKINA KUHINJA] Starinsko jelo koje ćete pripremiti u trenu za samo pet kuna

Jasmina Grgurić Zanze
5. siječnja 2021.
Novosti
A- A+

Glavicu cvjetače možemo kupiti već za pet kuna, što će nam biti dovoljno za skuhati lagan i zdrav obrok. Uz juhe, pire, variva ili jela iz pećnice, karfiol je najlakše pripremiti s krušnim mrvicama, baš onako kako su nama dok smo bili djeca na brzinu kuhale naše majke i bake.

Foto: Pixabay

Što od malene mirovine skuhati preko tjedna, a da je jednostavno, jeftino, ukusno i zdravo? Cvjetaču! Glavicu možemo kupiti za 5 kuna te u tren oka pripremiti karfiol s krušnim mrvicama. Sastojka je malo, a priprema ne može biti jednostavnija.

SASTOJCI:

  • jedna glavica cvjetače (veličina po želji)
  • malo maslaca (ili maslinovog ulja)
  • krušne mrvice
  • sol i papar

PRIPREMA:

  • Cvjetaču očistimo od korijena i listova pa kuhamo samo glavicu u malo vode, s cvjetovima okrenutima prema gore.
  • Kada voda proključa, smanjimo temperaturu pa kuhamo poklopljeno oko pola sata.
  • Na rastopljenome maslacu ili ulju popržimo krušne mrvice dok ne dobiju boju starog zlata.
  • Kuhanu i još vruću cvjetaču posolimo i popaprimo te prelijemo zapečenim krušnim mrvicama.

Dobar tek!

Javljate nam vaše recepte na [email protected].

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

 

Copy link
Powered by Social Snap