[BAKINA KUHINJA] Starinsko jelo koje ćete pripremiti u trenu za samo pet kuna
Glavicu cvjetače možemo kupiti već za pet kuna, što će nam biti dovoljno za skuhati lagan i zdrav obrok. Uz juhe, pire, variva ili jela iz pećnice, karfiol je najlakše pripremiti s krušnim mrvicama, baš onako kako su nama dok smo bili djeca na brzinu kuhale naše majke i bake.
Što od malene mirovine skuhati preko tjedna, a da je jednostavno, jeftino, ukusno i zdravo? Cvjetaču! Glavicu možemo kupiti za 5 kuna te u tren oka pripremiti karfiol s krušnim mrvicama. Sastojka je malo, a priprema ne može biti jednostavnija.
SASTOJCI:
- jedna glavica cvjetače (veličina po želji)
- malo maslaca (ili maslinovog ulja)
- krušne mrvice
- sol i papar
PRIPREMA:
- Cvjetaču očistimo od korijena i listova pa kuhamo samo glavicu u malo vode, s cvjetovima okrenutima prema gore.
- Kada voda proključa, smanjimo temperaturu pa kuhamo poklopljeno oko pola sata.
- Na rastopljenome maslacu ili ulju popržimo krušne mrvice dok ne dobiju boju starog zlata.
- Kuhanu i još vruću cvjetaču posolimo i popaprimo te prelijemo zapečenim krušnim mrvicama.
Dobar tek!
Javljate nam vaše recepte na [email protected].
Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:
- Fine cimet rolice bake Ljiljane
- Pravi slavonski fiš paprikaš po receptu naših starih
- Sarma – kraljica zimske kuhinje na tradicionalni način
- Volite višnjevac? Onda je ovaj brzinski recept savršen za vas!
- Mutača – starinski recept naših baka za najlakši kolač
- Umak od gljiva – recept kuharice Inge za prste polizati
- Umirovljenik Mladen (88) dao nam je ideju za najjeftiniji džem!
- Recept umirovljenice Inge za popularno starinsko jelo od povrća
- Desert našeg djetinjstva: Starinski recept za šnenokle!
- Čitateljica Inga otkrila nam je svoj recept za pileći paprikaš
- Kad je kriza u novčaniku: Dvaput pečeni krumpir bake Clare za par kuna
- Po ovom receptu naše bake ajvar prave već desetljećima
- Tajna ukusne pite od jabuka leži u savršenom prhkom tijestu
- Najjeftiniju namirnicu u zalasku ljeta pripremite na ovih pet načina
- Oslić s krumpirom na bakin način ukusniji je i jeftiniji od bakalara
- Džem od šljiva s rumom kao savršena slastica
- Carbonara – izvorni recept talijanskih djedova i baka
- Prežgana juha – spas za želudac po receptu naših baka
- Trik sa samo dva jaja od kojih ćete dobiti vrlo izdašan obrok
- Pronašli smo stvarno dobar recept za – Ajngemahtec
- Lađice od tikvica punjene mljevenim mesom i rajčicom
- Tiramisu – originalni recept po kojem su ga pravile talijanske none
- Mramorni kolač – recept za svaki dan s tajnim sastojkom za sočnost
- Brzi sezonski kolač s jagodama koji ćete odmah jesti
- Jelo koje ćete u restoranu platiti 70, mi smo skuhali za 10 kuna
- Poriluk s jajima kao brza alternativa omraženom varivu
- Jetrica na saft sa žgancima – po starinski i jeftino
- Pogačice od raženog brašna i jabuke za par kuna i minuta
- Pronašli smo zbilja odličan recept za – zlevanku!
- Domaći kvasac – kako ga napraviti od piva, brašna, jabuke ili krumpira
- Pripremili smo tjesteninu s piletinom i brokulom za manje od 10 kuna
- Karantenski kruščići bake Slavice
- Sekeli gulaš – slasni seljački ručak koji tjera viruse Baka Katica poslala nam je svoj recept za špagete milaneze
- Krpice sa zeljem – posno jelo koje nas vraća u mladost
- Granatirmaš – zaboravljeni ručak za koji uvijek imate sastojke
- Bijeli žganci – sirotinjsko jelo koje traži, ali i vraća snagu
- Noklice s jajima – jednostavno i jeftino jelo koje obožavamo