Bakina kuhinja: Slatki poljubac, desert koji je oduševio u ‘Večeri za 5 na selu’
Umirovljenica Marija Bičanić u kulinarskom showu ‘Večera za 5 na selu’ spravila je desert kojeg je nazvala Slatki poljubac. Natjecatelji su bili oduševljeni, kao i publika pa je ona rado podijelila recept.
Umirovljenica Marija Bičanić iz Crikvenice, otvorila je ovotjedno natjecanje u kulinarskom showu “Večera za 5 na selu” vrlo dobrim umijećem za kojeg je dobila 36 bodova. Ostalim sudionicima posebno se svidio njen desert, kojeg je nazvala Slatki poljubac.
Očito se svidio i drugima, jer je za RTL priznala da joj mobitel nakon nastupa nije prestajao zvoniti. Stoga je odlučila i podijeliti recept, pritom ne skrivajući nijednu kulinarsku tajnu.
SASTOJCI:
- 10 jaja
- 500 grama maslaca
- 50 dekagrama šećera
- 30 dekagrama sjeckanih oraha
- 3 žlice brašna
- 3 pudinga od vanilije
- Tamna čokolada
- Litra mlijeka
PRIPREMA:
Biskvit:
Potrebno je umutiti snijeg od bjelanjaka, a žutanjke odvojiti za kremu. U bjelanjke potom treba dodati šećer i orahe, a zatim polako miješati. Biskvit se peče otprilike sat vremena na 100 stupnjeva Celzijevih. Nakon pečenja potrebno ga je ostaviti da se suši.
Krema:
Deset žutanjaka potrebno je umutiti s 25 dekagrama šećera, a pudinge razrijediti s litrom mlijeka i potom dodati žutanjcima i šećeru. Kuhati na laganoj vatri desetak minuta i pritom lagano miješati, kako se ne bi zgrudalo.
U ohlađenu kremu zatim treba dodati oko 500 grama maslata i potom izmiksati. Dobivenu smjesu zatim je potrebno podijeliti na pola. U jednu polovicu ide otopljena tamna čokolada i to tako da jedan dio bude čokoladan, a drugi od vanilije. Obje se kreme zatim mažu preko biskvita, a na vrh ide čokoladna glazura.