Bakina kuhinja: Slana rolada od špinata ili ajvara koja je najfinije predjelo
Slana rolada se jednostavno radi, a treba vam nekoliko sastojaka. Biskvit se može raditi s dodatkom ajvara ili pak špinata, dok je punjenje od sirnog namaza i paprika. Možete u njega dodati i šunku ili sir. Osim što su fine i izgledom su vrlo primamljive jer su šarene i zanimljive.
Slana rolada je odlično jelo koje možete napraviti gostima. Jako su ukusne, jednostavno se rade, a punjenje se može prilagoditi. Donosimo recept za rolade od ajvara i špinata.
SASTOJCI:
Biskvit s ajvarom
- 4 jaja
- 2 dcl tekućeg jogurta
- 5 žlica ajvara
- 4 žlice oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
Biskvit sa špinatom
- 4 jaja
- 2 dcl tekućeg jogurta
- 5 žlica špinata
- 4 žlice oštrog brašna
- 1 prašak za pecivo
- prstohvat soli
Punjenje
- Sirni namaz
- Paprike
- (po želji šunka i sir)
PRIPREMA:
Izmutite jaja, dodajte jogurt i ajvar (ili špinat, ako radite ovu verziju) i sjedinite. Posolite, dodajte brašna i prašak za pecivo. U lim za pečenje stavite papir za pečenje i ulijete smjesu. Pecite na 180 stupnjeva 15 do 20 minuta. Izvadite iz pećnice i izvadite slani biskvit s papirom iz lima za pečenje, ostavite da se malo ohladi sa strane.
Nakon što se ohladi premažite punjenjem koje ste prethodno pripremili od sirnog namaza i paprika nasjeckanih na male komadiće. Na to po želji možete onda rasporediti i šunku i sir. Roladu rolajte pomoću papira za pečenje i malo je stisnite rukama. Prije serviranja ostavite malo u hladnjaku da se ohladi.