Saft s prilogom je mnogima omiljeno jelo, a pogotovo ako uključuje i mekani, sočni komad mesa. Jedan takav recept je i onaj za saft s junećim šniclama koje su toliko mekane da vam ne treba ni nož. Prilog može biti tijesto, riža, palenta ili pire krumpir, a odlično će pasati i salata.
Saft s junećim šniclama se može napraviti na više načina, a posebnost su začini i tekstura mesa. Prilog birate sami, a količine uvijek možete prilagoditi, ovisno o tome za koliko osoba radite ovo jelo.
SASTOJCI:
- oko 300 gr junetine (od buta)
- Sol i papar
- Brašno
- Peršin i začini po želji
- List lovora
- Češnjak
- 200 ml vode
PRIPREMA:
Šnicle narežite na komade kakvi vam odgovaraju, istucite ih batom i stavite sol i papar s obje strane. Možete ih staviti sa strane ili u hladnjak da malo odstoje. Nakon toga ih uvaljajte u brašno i pecite na zagrijanom ulju oko tri minute sa svake strane. Potom meso stavite u duboki lonac, ili još bolje, ako imate u ekspres lonac, dodajte vodu toliko da bude iznad mesa, oko 200 mililitara,a dodajte i začine po želji, kao i list lovora. Poklopite te kuhajte sveukupno oko 60 minuta.
Ipak, u tom periodu povremeno pogledajte treba li dodati još vode ili možda začina i okrenite meso koji puta. Možete dodati i režanj ili više njih češnjaka. Kada su šnicle mekane i gotove, dodajte sjeckani peršin. Ako vam je saft rijedak, uvijek možete dodati malo krušnih mrvica ili brašna. Za prilog napravite pire krumpir, palentu, rižu ili tjesteninu.
Sve naše recepte iz Bakine kuhinje možete pogledati ovdje.