[BAKINA KUHINJA] Pureća šarena juha i pečena puretina na krumpiru

Barbara Jurišić
3. travnja 2022.
Novosti
A- A+

Donosimo vam još jedan recept koji je dobar za sve one koji čuvaju povrće u zamrzivaču. Ovaj ručak je dobar i za one koji ne podnose jako masnu hranu bilo zbog jetre, šećerne bolesti ili zbog problema s kolesterolom.

Puretina i pečeni krumpir
(Barbara Jurišić/Mirovina.hr)

Puretina je meso koje se pokazalo kao dobra namirnica za one koji boluju od šećerne bolesti ili imaju problema s kolesterolom, uzevši u obzir da samo po sebi ne sadrži puno zasićenih masnih kiselina. Naravno, ako kuhate za nekoga tko boluje od navedenih bolesti, morate maknuti kožu s puretine, jer se u njoj nalazi masnoća koju jetra teško prerađuje. U istim slučajevima izbjegavajte veliku količinu soli i ne stavljajte mast u pečeni krumpir. Ponovno, nije problem ako nemate neku od namirnica. Butternut tikvicu možete zamijeniti zelenom tikvom, bamiju možete u potpunosti preskočiti, umjesto rajčice u ovom obliku možete staviti malo pasirane rajčice… Bitno je da juha bude šarena i baš po vašem ukusu!

SASTOJCI (za petero ljudi):

  • Pureći batak i zabatak
  • Jedna manja rajčica
  • Jedna mrkva
  • Jedan peršin (korijen i list)
  • Šaka kockica celera i tikve (butternut)
  • Jedan veliki crveni luk
  • Dva češnja češnjaka
  • Po želji biber, vegeta, sol
  • 15-ak srednjih krumpira
  • Začini za krumpir po želji; paprika, biber, vegeta
  • Mast ili ulje

PRIPREMA:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap