[BAKINA KUHINJA] Pogačice od raženog brašna i jabuke za par kuna i minuta
Pogačice koje možemo pripremiti brzo i za svega nekoliko kuna kulinarski su hit koji vuče korijene iz bakine kuhinje, a veseli sve ukućane. Mogu biti slatke ili slane, s naribanim tikvicama, krumpirom, od kelja… Mi smo se ovoga puta odlučili malo zasladiti pa smo napravili slatku varijantu. Na zdravi zalogaj od raženog brašna i naribane jabuke potrošili smo svega nekoliko minuta i par kuna.
Pogačice, čija je baza gusta smjesa za palačninke s dodacima voća ili povrća, izvrstan su zalogaj, desert pa i samostalni obrok. Odlučili smo se danas malo zasladiti pa smo napravili zdrave zalogaje od raženog brašna i naribane jabuke.
SASTOJCI
- jedna velika jabuka
- 3 do 4 velike žlice raženog brašna (ili nekog po želji)
- jedno jaje
- manja šalica mlijeka
- šećer (obični, vanilin, u prahu po želji)
- sol
- cimet
- prašak za pecivo (po želji)
- ulje
POSTUPAK
- Ogulite i naribajte jabuku. U plastičnoj posudi izmiješajte je s jednim jajetom uz postepeno dodavanje brašna i mlijeka.
- Dodajte malo šećera, može i vanilin šećera, soli i cimeta te miješajte uz dodavanje sastojaka po potrebi sve dok ne dobijete smjesu nalik onoj za palačinke, samo gušću. Po želji možete usuti i malo praška za pecivo.
- Na vruće ulje žlicom dodajte smjesu kako bi u tavici dobili oblik pogačica. Pecite sa svake strane par minuta.
- Gotove pogačice stavite na papirnati ubrus, kako bi upile višak masnoće.
- Začinite s još malo cimeta i ukrasite šećerom u prahu.
Dobar tek!
Pratite našu Bakinu kuhinju te nam šaljite fotografije i recepte vaših jela na [email protected]
Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje: