Pizza pužići su idealno rješenje za goste koji se nisu prethodno najavili. Osim toga, mogu se jesti i uz film ili kao večera, a sigurno će oduševiti i vaše unuke. Treba vam samo lisnato tijesto koje možete držati i u zamrzivaču pa izvaditi po potrebi i još neki sastojci koje vjerojatno već imate u hladnjaku.
Pizza pužići se rade vrlo jednostavno, uz samo nekoliko sastojaka, a oduševit će baš sve. Treba vam lisnato tijesto, koje može biti kupovno, kao i naresci.
SASTOJCI
- Lisnato tijesto (1 ili 2, ovisno o količinama koje želite napraviti)
- Šunka
- Sir
- Umak od rajčice
- Origano
PRIPREMA
Priprema je stvarno jednostavna. Ako je tijesto bilo u zamrzivaču, ostavite ga da se odledi. Nakon toga ga raširite (ili razvaljajte ako ste kupili takvo tijesto). Na njega prvo stavite umak od rajčice koji ćete rasporediti žlicom ili nožem po cijeloj površini tijesta. Nakon toga, baš kao i na pizzu, slažete šunku i sir. Napravite ovo samo do polovice tijesta.
Idući korak je rolanje tijesta s jedne strane na drugu. Krenite od strane na kojoj se nalaze šunka i sir i probajte ga rolati što uže da vam ne ostaje puno praznog prostora između. Nakon što ste došli do kraja tijesta, režite ga nožem na debljinu od otprilike tri centimetra. Važno je samo da nije preusko jer će vam se sve raspasti.
Sada ove pužiće stavite na papir za pečenje koji se nalazi na limu za pečenje i to tako da je dio koji je punjen okrenut prema dolje, odnosno trebali biste vidjeti cijeli presjek i slojeve pužića (položite ih kao na slici iznad). Pospite ih origanom. Ne zaboravite ostaviti mali razmak između njih jer će se lisnato raširiti. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva, otprilike 15 minuta ili dok ne primijetite da je lisnato počelo dobivati boju.
Slične recepte možete vidjeti ispod: