Bakina kuhinja: Ove slasne pitice sa sirom će vas oduševiti, a mogu se i zamrznuti
Slasne pitice sa sirom pripremaju se brzo i jednostavno. Od sastojaka su najvažniji kore, sir i jogurt. Kada se ispeku, vrlo su ukusne i mekane. Donosimo vam recept koji će oduševiti vas i vašu obitelj. Također, vrlo su praktične jer ih možete ostaviti u zamrzivaču i ispeći kad god poželite.
![](https://www.mirovina.hr/app/uploads/2025/02/Untitled-design-33.png)
Pitice sa sirom | Foto: Mirovina.hr
Pitice sa sirom idealan su ukusni zalogaj za cijelu obitelj. Pripremaju se brzo i jednostavno – od tankih kora za savijače, sira i jogurta. Kada se ispeku, vrlo su mekane, pahuljaste i izuzetno slasne. Donosimo vam recept koji će sigurno oduševiti vaša nepca.
SASTOJCI:
- 150 g svježeg sira
- 2 jaja
- malo soli
- 80 ml ulja
- 2 žlice griza
- 300 ml jogurta
- 500 g kora za pitu/savijaču
PREMAZ PRIJE PEČENJA:
- 1 žlica kiselog vrhnja ili jogurta
- Malo soli
- 1 jaje
- Sezam
PRIPREMA:
- Podijelite kore na dva dijela – u svakoj skupini neka bude pet do šest kora.
- Uzmite prvu skupinu kora i svaku premažite s nekoliko žlica punjenja. Isto napravite sa svim korama dok ih ne potrošite.
- Zarolajte kore u roladu. Isto ponovite i s drugom skupinom kora.
- Pripremljene rolade ostavite u zamrzivaču pola sata do sat vremena kako biste ih lakše rezali.
- Izvadite ih iz zamrzivača i narežite na ploške.
- Ploške premažite premazom i pospite sezamom.
- Pecite ih otprilike pola sata na 200 °C dok pitice ne porumene.
Pitice sa sirom vrlo su praktične jer ih možete ostaviti u zamrzivaču i ispeći kasnije. Prije pečenja izvadite ih iz zamrzivača i ostavite oko pola sata na sobnoj temperaturi kako bi se lakše rezale. Nakon rezanja ih ponovno premažite i pospite sezamom prije stavljanja u pećnicu. Ostale recepte iz naše bakine kuhinje pogledajte ovdje.
Učlanite se u mirovina.hr Viber grupu i budite u toku sa svim najbitnijim vijestima za umirovljenike. Pridružiti se možete klikom na link.