Bakina kuhinja: Ova torta s popularnim namazom razveselit će vaše unuke, a priprema se jako jednostavno
Neke torte zahtijevaju puno truda, ali ova nije jedna od njih. Torta s namazom od lješnjaka se radi vrlo jednostavno. Recept nam je dala jedna umirovljenica koja ju je radila svojim unucima, pa smo je i mi odlučili isprobati i oduševili smo se.
Torta s namazom od lješnjaka izgleda lijepo, ali se i radi vrlo jednostavno. Potrebno je nekoliko sastojaka i malo vremena, a unuci će sigurno biti jako sretni kada je probaju.
SASTOJCI ZA BISKVIT:
- 6 jaja
- 100 g šećera
- 180 g brašna
- 1 prašak za pecivo
- 1 vanilin šećer
- 4-5 žlice namaza od lješnjaka
SASTOJCI ZA KREMU:
- 0,5 l slatkog vrhnja
- 5 žlica namaza od lješnjaka
SASTOJCI ZA PRELJEV
- 4 žlica marmelade
- 2 dcl mlijeka
- Malo ruma
PRIPREMA:
Za biskvit se posebno umute bjelanjci, a posebno žutanjci sa šećerom. U žutanjke se postepeno stavljaju svi ostali sastojci, a na kraju se dodaje i snijeg od bjelanjaka. Smjesa se lagano pomiješa pa se izlije u kalup. Peće se na 180 stupnjeva oko 20 minuta ili dulje, ovisno o pećnici.
Kada se biskvit ohladi prereže se na pola i premaže se preljevom od pomiješane marmelade, mlijeka i ruma. Na to se stavlja dio kreme od istučenog šlaga pomiješanog s namazom od lješnjaka. Cijeli biskvit treba ravnomjerno premazati ovom smjesom. Potom se dodaje druga polovica biskvita i ponovi se isti postupak mazanja preljevom i kremom. Biskvit se može prerezati i dva puta pa će torta biti na tri kata, ali pazite da vam ostane dovoljno preljeva i kreme.
Slične recepte možete vidjeti i ispod: