Bakina kuhinja: Otkrivamo kako se jednostavno radi ukiseljena cvjetača
Cvjetača ili karfiol se može jesti na više načina: samo skuhana, može se jesti pohana, u obliku juhe, ali i sirova. Upravo od sirove cvjetače se radi i kisela salata, nazvana ukiseljena cvjetača. Donosimo vam vrlo jednostavan recept za koji vam je potrebno samo nekoliko sastojka.
Ukiseljena cvjetača se može jesti uz gotovo svako jelo, a izuzetno je zdrava. Donosimo vam kako napraviti nekoliko staklenki od kilograma cvjetače, odnosno od jedne glavice cvjetače. Od cvjetače možete napraviti i juhu, a recept m,ožete vidjeti u ovom tekstu.
SASTOJCI:
- 2 i pol velike žlice soli
- 5 velikih žlica šećera
- 2 dcl octa
- 1 l vode
- Malo vinobrana (na vrh male žličice)
- Češnjak
PRIPREMA:
Natrgati i dobro oprati cvjetaču. Češnjaka možete po želji staviti u teglicu na dno, a možete i preskočiti ovaj korak. Zatim na red dolazi cvjetača, koja se iduća stavlja u staklenku. Vodu, ocat, sol, šećer i vinobran kuhati otprilike pet minuta da se sve otopi u vodi i potom lagano uliti u teglice. Pustite da se malo prohladi i stavite u hladnjaku. Ostavite teglice u hladnjaku pet do sedam dana prije konzumacije.
I to je to. Želimo vam dobar tek.