Bakina kuhinja: Otkrivamo kako se jednostavno radi ukiseljena cvjetača

Ana Kanazir
22. travnja 2023.
Novosti
A- A+

Cvjetača ili karfiol se može jesti na više načina: samo skuhana, može se jesti pohana, u obliku juhe, ali i sirova. Upravo od sirove cvjetače se radi i kisela salata, nazvana ukiseljena cvjetača. Donosimo vam vrlo jednostavan recept za koji vam je potrebno samo nekoliko sastojka.

ukiseljena cvjetača u teglicama

Ukiseljena cvjetača | foto: Mirovina.hr

Ukiseljena cvjetača se može jesti uz gotovo svako jelo, a izuzetno je zdrava. Donosimo vam kako napraviti nekoliko staklenki od kilograma cvjetače, odnosno od jedne glavice cvjetače. Od cvjetače možete napraviti i juhu, a recept m,ožete vidjeti u ovom tekstu.

SASTOJCI:

  • 2 i pol velike žlice soli
  • 5 velikih žlica šećera
  • 2 dcl octa
  • 1 l vode
  • Malo vinobrana (na vrh male žličice)
  • Češnjak

PRIPREMA:

Natrgati i dobro oprati cvjetaču. Češnjaka možete po želji staviti u teglicu na dno, a možete i preskočiti ovaj korak. Zatim na red dolazi cvjetača, koja se iduća stavlja u staklenku. Vodu, ocat, sol, šećer i vinobran kuhati otprilike pet minuta da se sve otopi u vodi i potom lagano uliti u teglice. Pustite da se malo prohladi i stavite u hladnjaku. Ostavite teglice u hladnjaku pet do sedam dana prije konzumacije.

I to je to. Želimo vam dobar tek.

[BAKINA KUHINJA] Ovako još možete pripremiti jeftinu "zimsku čuvaricu zdravlja"
[BAKINA KUHINJA] Starinsko jelo koje ćete pripremiti u trenu za samo pet kuna
[BAKINA KUHINJA] Savršen recept za kiseljenje cikle
Popularno
Copy link
Powered by Social Snap