Bakina kuhinja: Oslić s krumpirom na starinski način ukusniji je i jeftiniji od bakalara
Oslić s krumpirom je posno i povoljno jelo koje najčešće spremamo na Badnjak. Ako vam je bakalar preskup, bacite se na pripremu ovog ukusnog ručka kojeg nama sprema naša baka. Sastojci su vrlo jednostavni, a jelo je ukusno i zdravo.
Kuhani složenac s krumpirom i ribom najčešće se sprema s nešto skupljim bakalarom koji nije najpogodnija namirnica za prazan umirovljenički džep. Iz istog razloga naše ga bake oslić s krumpirom, a ova zamjena će sigurno biti nešto jeftinija. Količine možete prilagoditi sebi, jednako kao i začine.
SASTOJCI:
- pola kilograma fileta oslića
- pola kilograma krumpira (ili više po želji)
- tri žlice maslinova ulja
- decilitar bijelog vina
- češnjak
- pola limuna
- sol i papar
- peršin
- lovorov list
PRIPREMA:
Krumpire ogulite i narežite na ploške, a češnjak narežite na tanke kolutiće ili sitne komadiće. Svaki file oslića narežite na dva ili tri komada. Ploške krumpira zamastite s maslinovim uljem, dodajte soli i papra i složite u širi lonac. Na vrh posložite ribu i dodajte vode toliko da prekrije krumpir i dio ribe te vino.
Dodajte još malo maslinova ulja, češnjak, peršin i lovorov list. Preko ribe prelijete limunov sok. Nakon što jelo prokuha, kuhajte oko pola sata na lagano u poklopljenoj posudi. Po potrebi jelu za vrijeme kuhanja dolijte vode.
Dobar tek!
Javljate nam vaše recepte na [email protected]