Bakina kuhinja: Napravite svoju majonezu u samo pet minuta, evo što će vam trebati

Ana Kanazir
31. siječnja 2025.
Novosti
A- A+

Majoneza je mnogima omiljeni umak koji se jede uz pohana, ali i druga jela. S poskupljenjem namirnica u trgovinama, poskupjela je i majoneza pa se onda ne kupuje toliko često. Dobra je vijest da ju svatko može napraviti doma uz samo nekoliko sastojaka. Trebat će vam pet minuta, a rezultat će vas oduševiti.

Majoneza u teglici ispred jaja

Domaća majoneza | Foto: mirovina.hr

Domaća majoneza se radi vrlo jednostavno, od nekoliko sastojaka. Izrada traje pet minuta, a okus je puno bolji od kupovnog proizvoda. Najbolje od svega je da okus i gustoću uvijek možete prilagoditi svojem ukusu. Donosimo jednostavan recept koji možete isprobati bilo kada jer sastojke vjerojatno imate kod kuće.

SASTOJCI:

  • Staklenka od 750 ml
  • 2 jaja
  • Žličica soli
  • Žličica šećera
  • Žličica senfa
  • Žličica octa
  • Ulje

PRIPREMA:

U staklenku stavite jaja i žličice svih navedenih začina, a potom do 3/4 ulijte ulja. Sve miksajte štapnim mikserom, koji treba biti lagano odignut od dna staklenke. Miksajte dok se ne počne zgušnjavati i lagano dižite mikser prema gore dok se ulje ne razgradi. Ako vam majoneza ispadne prerijetka, dodajte još jedno jaje i ponovno miksajte dok ne postane gušća.

Ako nemate štapni mikser, pitajte susjedu da vam posudi, a zauzvrat joj poklonite staklenku vaše domaće majoneze. Druga je opcija da sve sastojke miješate pjenjačom ili običnim mikserom u zdjelici pa sve onda prebacite u staklenku kada je gotovo. I to je to, ovakva majoneza može stajati u hladnjaku mjesec dana. Javite nam kako je vama ispala.

Kako izgleda postupak izrade možete vidjeti u videu ispod, a ovdje možete pogledati sve recepte iz bakine kuhinje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap