Bakina kuhinja: Napravite mađarski gulaš koji će okrijepiti cijelu obitelj
Recept za gulaš s mesom koji se još naziva mađarski gulaš je vrlo jednostavan. Najviše vremena će vam oduzeti čekanje da se skuha. Od sastojaka vam treba malo povrća, svinjetina, krumpir, a možete napraviti i noklice. Ako želite, jelo možete i zaljutiti, a jede se s kruhom. Ovo jelo je najbolji pokazatelj da se i po ljeti može jesti na žlicu.
Mađarski gulaš je popularno jelo koje vole gotovo svi. Priprema nije toliko komplicirana, jedino je potrebno pričekati da se dobro skuha i da meso omekani. Sastojke možete prilagoditi sebi, jednako kao i začine.
SASTOJCI:
- 500 gr svinjetine narezane na kockice
- 1 luk
- 1 režanj češnjaka
- Pola zelene paprike
- 1 rajčica
- 1 mrkva
- 1 krumpir srednje veličine
- Malo korijena celera
- Peršin
- Lovorov list
- Začini (sol, papar, crvena paprika, mješavina začina)
PRIPREMA:
Prvo prepržite na ulju ili na masti meso dok ne dobije boju. Ovako će se ispeći, ali će u sebi zadržati sokove. Nakon toga maknite meso sa strane. U loncu popirjajte luk na koji dodajte sitno narezanu papriku, mrkvu i rajčicu. Stalno podlijevajte s malo vode dok sve ne omekani.
Kada je omekanilo vratite meso, dodajte krumpir narezan na male kockice i prekrijte sve toplom vodom. Krumpir će poslužiti umjesto zaprške. Odnosno, kada se skuha ga možete zdrobiti vilicom. Ne zaboravite odmah dodati i začine i lovorov list. Sve se kuha dok meso ne bude mekano, a onda možete napraviti noklice od jaja, brašna i vode i još malo kuhati. Dobar tek!
Sve recepte iz Bakine kuhinje možete pogledati ovdje.