[BAKINA KUHINJA] Najhrskavija piletina s duplim panirungom

Barbara Jurišić
6. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Ovo je odličan recept ako vaša unučad voli pohanu piletinu. Jelo možete kombinirati s raznim prilozima i umacima, a sama priprema nije komplicirana.

Pohana piletina
Barbara Jurišić/Mirovina.hr

Ova pohana piletina ima dupli panirung i on je obično hrskaviji od standardnog panirunga. Jelo će biti odlično za vas ili vašu unučad zbog okusa, teksture i pripreme u kojoj vam oni mogu pomoći. Može se kombinirati s raznim prilozima, pire krumpirom, pomfrijem, krumpir salatom, gljivama u umaku… Također, pohanu piletinu možete kombinirati s raznim umacima kao što su ketchup, majoneza, tartar ili je jednostavno poprskati s malo limunova soka.

SASTOJCI (za jednu osobu):

  • Otkošteni batak i zabatak
  • Sol
  • Brašno
  • Jaja
  • Krušne mrvice
  • Biber i vegeta po želji
  • Ulje

PRIPREMA:

  • Otkošteni batak i zabatak razmekšati batom.
  • Posušiti meso čistim ubrusom kako bi se panirung bolje zalijepio za meso.
  • Razmutite dva jajeta, dodajte sol. Možete dodati biber i vegetu, ali nemojte dodati previše zbog toga što začini mogu potaknuti da vam panirung izgori.
  • Brašno i mrvice stavite na dva različita plitka tanjura.
  • Piletinu umočite u jaja, zatim u brašno, ponovno u jaja i onda u mrvice. Svaki puta otresite višak.
  • Pržite u ulju na niskoj temperaturi. Neka ulja bude dovoljno da bude do pola visine ruba komada piletine i često okrećite meso.
  • Kada panirung poprimi zlatno-žutu boju, izvadite komad piletine na čisti papirnati ubrus kako bi on upio višak ulja. Zdjelu gdje se pohana piletina nalazi nikako ne poklapajte jer će para koja nastane razmekšati panirung.

Javljate nam vaše recepte na [email protected], slikajte i šaljite svoje ručkove, kolače, ideje i sve što želite.

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap