[BAKINA KUHINJA] Mramorni kolač – recept za svaki dan s tajnim sastojkom za sočnost
Nedjelja je, ne rade trgovine, a vama se jede nešto slatko… Iako mramorni kolač podsjeća na blagdane, on je zapravo idealni desert za svaki dan. Baš kakav nam je naša baka nekad pripremala. Jednostavan je za pripremu, lagan za organizam, ali i novčanik. Kako je primarno riječ o biskvitu, jako je važno da ne ispadne suh. Donosimo vam naš recept s jedinom “tajnim” sastojkom koji će mu osigurati potrebnu sočnost.
Prva asocijacija na mramorni kolač je kuglof koji najčešće pripremamo za blagdane. Ipak, riječ je o ukusnom, laganom, jednostavnom i jeftinom desertu za svaki dan. Iako nema kremu, mramorni kolač može biti i te kako sočan, zahvaljujući jednom sastojku – jogurtu.
Donosimo vam naš recept za svaki dan ili vikend, kada nam se jede nešto slatko, a u kući nema ni keksa ni čokolade.
SASTOJCI
- dva jaja
- jedan jogurt
- jedna šalica šećera
- dvije šalice brašna
- 3/4 šalice ulja
- 3 žlice kakaa
- 2 žlice skuhane kave
- 1 prašak za pecivo
- namočene grožđice (po želji)
PRIPREMA
- Tucite jaja sa šećerom i postepeno dodajte ulje, brašno, jogurt i prašak za pecivo.
- Izdvojite polovinu smjese pa u nju umješajte kakao i kavu.
- U namašćeni i pobrašnjeni kalup istovremeno ulijevajte tamno i svijetlo tijesto praveći šare nalik mramoru.
- Pola sata pecite na umjerenoj temperaturi.
Dobar tek!
Javljate nam vaše recepte na [email protected]
Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje: