[BAKINA KUHINJA] Mažuran tjestenina – recept za sve one kojima uvijek ostane pečenog mesa
Ostalo vam je pečenoga mesa od jučer, ali vam se više ne jede na isti način? Onda je ovo sočno, fino i jednostavno jelo upravo za vas!
Ostalo Vam je meso od jučer? Ne želite ga baciti, ali vam se ne jede ponovno isto? S ovim receptom za jako malo vremena možete napraviti fin obrok i uštediti novac. Za pripremu možete koristiti bilo koje meso. S piletinom ili puretinom mažuran nudle biti malo sočnije, dok ćete u majoran nudle sa svinjetinom, prasetinom ili nekim drugim mesom morati dodati malo više ulja i vode.
SASTOJCI (za jednu osobu):
- 100g šaraf tijesta
- Ostatak pečenog mesa od dana prije (što ga ima više, to će biti sočnije)
- Mala glavica crvenog luka
- Ulje
- Mažuran
- Sol, biber i vegeta po želji
PRIPREMA:
- Staviti tijesto da se kuha u kipućoj vodi.
- Dok se tijesto kuha pripremit ćemo meso. Za početak, narežite luk na kockice i vilicom iskidajete meso na “končiće”.
- Preporučamo da koristite veći lonac, jer ćete dodati u njega poslije kuhano tijesto. Ispržite luk na ulju dok ne postane staklast, podlijte ga s malo vode i dinstajte ga dok se ne raspadne.
- U izdinstani luk dodajte sitno iskidano meso i sve začine. Pobrinite se da meso bude preslano kako bi bilo dovoljno slano nakon dodavanja tijesta.
- Meso je gotovo kada se svi začini otope, odnosno, kad prestanete osjećati zrnca soli ispod kuhače i kada višak vode otpari.
- Isperite i ocijedite skuhano tijesto i dodajte ga u lonac s lukom i mesom.
- Dobro promiješajte na laganoj vatri.
Ako nemate mažurana, može vam poslužiti i origano. Ukoliko ne volite začine te vrste, možete ih u potpunosti zaobići.
Javljate nam vaše recepte na [email protected], slikajte i šaljite svoje ručkove, kolače, ideje i sve što želite.
Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:
- Imamo savršen recept za krafne koje će vam sigurno uspjeti
- Upoznajte jednostavno savršenstvo od kolača – Pijance!
- Ovakav žuti biskvit dostojna je zamjena za svaki kolač!
- Zapečena tjestenina s brokulom, špekom i vrhnjem
- Lagano varivo od kupusa, mrkve, krumpira i malo mesa
- Krepka juha od cvjetače na bakin način
- Kolač sa sirom – jednostavno, brzo i fino
- Varivo od leće i ječma: Zdravo, jeftino i ukusno jelo “na žlicu”
- Bijela pita – kolač naših baka od sastojaka koje imamo kod kuće
- Imate višak mandarina i ne znate što s njima? Napravite sirup!
- Varivo od bundeve za jesenski ručak
- Džem od smokava na starinski način
- Knedle sa šljivama lako je zeznuti, ali s ovima nećete pogriješiti
- “Zimsko” varivo od ljetne namirnice koje ne smijemo zaboraviti
- Jedini recept za buzaru od najjeftinijih školjki koji ćete ikad trebati
- Zapečeni krumpir s cvjetačom – povoljni ručak za cijelu obitelj
- Mladi bob s maništrom
- Lonac posnog variva od poriluka i ječma na bakin način za samo šest kuna
- Dobar saft po receptu naših starih ovisi o samo jednom sastojku
- Zbog ovog bakinog priloga znamo što sa starim kruhom!
- Recept za savršeni pečeni krumpir koji je oduševio internet
- Ovako još možete pripremiti jeftinu “zimsku čuvaricu zdravlja”
- Starinsko jelo koje ćete pripremiti u trenu za samo pet kuna
- Fine cimet rolice bake Ljiljane
- Pravi slavonski fiš paprikaš po receptu naših starih
- Sarma – kraljica zimske kuhinje na tradicionalni način
- Volite višnjevac? Onda je ovaj brzinski recept savršen za vas!
- Mutača – starinski recept naših baka za najlakši kolač
- Umak od gljiva – recept kuharice Inge za prste polizati
- Umirovljenik Mladen (88) dao nam je ideju za najjeftiniji džem!
- Recept umirovljenice Inge za popularno starinsko jelo od povrća
- Desert našeg djetinjstva: Starinski recept za šnenokle!
- Čitateljica Inga otkrila nam je svoj recept za pileći paprikaš
- Kad je kriza u novčaniku: Dvaput pečeni krumpir bake Clare za par kuna
- Po ovom receptu naše bake ajvar prave već desetljećima
- Tajna ukusne pite od jabuka leži u savršenom prhkom tijestu
- Najjeftiniju namirnicu u zalasku ljeta pripremite na ovih pet načina
- Oslić s krumpirom na bakin način ukusniji je i jeftiniji od bakalara
- Džem od šljiva s rumom kao savršena slastica
- Carbonara – izvorni recept talijanskih djedova i baka
- Prežgana juha – spas za želudac po receptu naših baka
- Trik sa samo dva jaja od kojih ćete dobiti vrlo izdašan obrok
- Pronašli smo stvarno dobar recept za – Ajngemahtec
- Lađice od tikvica punjene mljevenim mesom i rajčicom
- Tiramisu – originalni recept po kojem su ga pravile talijanske none
- Mramorni kolač – recept za svaki dan s tajnim sastojkom za sočnost
- Brzi sezonski kolač s jagodama koji ćete odmah jesti
- Jelo koje ćete u restoranu platiti 70, mi smo skuhali za 10 kuna
- Poriluk s jajima kao brza alternativa omraženom varivu
- Jetrica na saft sa žgancima – po starinski i jeftino
- Pogačice od raženog brašna i jabuke za par kuna i minuta
- Pronašli smo zbilja odličan recept za – zlevanku!
- Domaći kvasac – kako ga napraviti od piva, brašna, jabuke ili krumpira
- Pripremili smo tjesteninu s piletinom i brokulom za manje od 10 kuna
- Karantenski kruščići bake Slavice
- Sekeli gulaš – slasni seljački ručak koji tjera viruse
- Baka Katica poslala nam je svoj recept za špagete milaneze
- Krpice sa zeljem – posno jelo koje nas vraća u mladost
- Granatirmaš – zaboravljeni ručak za koji uvijek imate sastojke
- Bijeli žganci – sirotinjsko jelo koje traži, ali i vraća snagu
- Noklice s jajima – jednostavno i jeftino jelo koje obožavamo