[BAKINA KUHINJA] Mažuran tjestenina – recept za sve one kojima uvijek ostane pečenog mesa

Barbara Jurišić
5. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Ostalo vam je pečenoga mesa od jučer, ali vam se više ne jede na isti način? Onda je ovo sočno, fino i jednostavno jelo upravo za vas!

Majoran nudle
Barbara Jurišić/Mirovina.hr

Ostalo Vam je meso od jučer? Ne želite ga baciti, ali vam se ne jede ponovno isto? S ovim receptom za jako malo vremena možete napraviti fin obrok i uštediti novac. Za pripremu možete koristiti bilo koje meso. S piletinom ili puretinom mažuran nudle biti malo sočnije, dok ćete u majoran nudle sa svinjetinom, prasetinom ili nekim drugim mesom morati dodati malo više ulja i vode.

SASTOJCI (za jednu osobu):

  • 100g šaraf tijesta
  • Ostatak pečenog mesa od dana prije (što ga ima više, to će biti sočnije)
  • Mala glavica crvenog luka
  • Ulje
  • Mažuran
  • Sol, biber i vegeta po želji

PRIPREMA:

  • Staviti tijesto da se kuha u kipućoj vodi.
  • Dok se tijesto kuha pripremit ćemo meso. Za početak, narežite luk na kockice i vilicom iskidajete meso na “končiće”.
  • Preporučamo da koristite veći lonac, jer ćete dodati u njega poslije kuhano tijesto. Ispržite luk na ulju dok ne postane staklast, podlijte ga s malo vode i dinstajte ga dok se ne raspadne.
  • U izdinstani luk dodajte sitno iskidano meso i sve začine. Pobrinite se da meso bude preslano kako bi bilo dovoljno slano nakon dodavanja tijesta.
  • Meso je gotovo kada se svi začini otope, odnosno, kad prestanete osjećati zrnca soli ispod kuhače i kada višak vode otpari.
  • Isperite i ocijedite skuhano tijesto i dodajte ga u lonac s lukom i mesom.
  • Dobro promiješajte na laganoj vatri.

Ako nemate mažurana, može vam poslužiti i origano. Ukoliko ne volite začine te vrste, možete ih u potpunosti zaobići.

Javljate nam vaše recepte na [email protected], slikajte i šaljite svoje ručkove, kolače, ideje i sve što želite.

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap