Bakina kuhinja: Kolač od kokosa s čokoladom osvojit će vas izgledom, ali i okusom
Okus kokosa neki obožavaju, dok ga drugi baš i ne preferiraju. Obožavatelji će doći na svoje ako naprave kolač od kokosa i čokolade. Radi se jednostavno i dolazi u tri boje pa će izgledom oduševiti baš sve. Ipak, kod pripreme treba pripaziti na nekoliko stvari.
Kolač od kokosa na tri kata i u tri boje dobar je odabir za sve ljubitelje ove namirnice. Sigurno će plijeniti pažnju okusom i izgledom. Ipak, kod pripreme treba paziti da je krema od kokosa dovoljno mekana, ali i da kod izrade glazure, čokolada ne zagori.
Mi smo malo okrenuli sastojke, odnosno na dno smo stavili žuti biskvit, a na vrh smđei dio s kakaom, ali okus je isti pa i ne smeta previše. Vi možete raditi po dolje navedenom receptu, samo će boje onda biti drugačije posložene.
SASTOJCI:
Biskvit
- 4 jaja
- 10 žlica šećera
- 12 žlica brašna
- 1 dcl ulja
- 1 dcl mlijeka
- Prašak za pecivo
- 2 žlice kakaa
Krema od kokosa
- 1⁄2 l mlijeka
- 3 žlice brašna
- 10 dkg šećera
- 10 dkg kokosa
Glazura
- Čokolada za kuhanje
- Maslac
- Žlica vode
PRIPREMA:
Miksajte jaja i šećer, a potom pomiješajte sve ostale sastojke za biskvit, osim kakaa. U polovicu smjese dodajte dvije žlice kakaa i ispecite do pola taj smeđi dio biskvita na 180 stupnjeva. Dok se on peče, pripremite kremu od kokosa. Za nju je potrebno jednostavno sve navedene sastojke prokuhati dok se ne sjedine. Ipak, nemojte kuhati predugo jer smjesa treba biti žitka, odnosno ni pretvrda ni premekana.
Računajte i da će se ona još pečenjem stisnuti. Kremu stavite na napravljeni biskvit od kakaa i potom dodajte i ostatak biskvita na vrh. Sve pecite još oko 15 minuta, a najbolje je da provjerite je li pečeno čačkalicom.
Kada se sve ohladi prelijte glazurom od čokolade. Ako ste ljubitelj kokosa, svidjet će vam se i ovaj recept, dok sve recepte iz Bakine kuhinje možete pronaći ovdje.