Kolači od kave i kokosa je spoj dva vrlo intenzivna okusa koji zajedno funkcioniraju odlično. Najbolje ga je jesti ohlađenog, kada će biti pravo osvježenje. Okus kave će vas razbuditi, a miris kokosa će vas podsjetiti na ljeto. Iako se sastoji od tri sloja, izrada je jednostavna, a ako želite možete ga napraviti i u obliku torte. Mi smo se ipak odlučili za tepsiju jer je puno jednostavnije. Ovaj kolač je izuzetno mekan i topi se u ustima, a posebno je zanimljivo kada dođete do dijela s kavom.
Kava i kokos su okusi koje možda inače ne biste spojili, ali u ovoj mekanoj kombinaciji će vas oduševiti. Kolač od kave i kokosa tako možda nije za sve jer mnogo ljudi ne voli ove sastojke, ali oni koji nemaju ništa protiv će sigurno uživati u ovoj rapsodiji.
SASTOJCI:
Podloga:
- 4 bjelanjka
- 20 dag šećera
- 15 dag kokosovih mrvica
Preljev:
- Žlica kakaa
- Žlica šećera
- Žlica instant kave (možete staviti više ili manje, ovisno o preferencijama, ali ovo je optimalna doza)
- 10 dag čokolade
- 4 žlice mlijeka
Krema:
- Pola litre slatkog vrhnja
- Puding od vanilije
- Kokosove mrvice za posipanje
PRIPREMA:
Istucite bjelanjke u snijeg pa im dodajte šećer i kokos i lagano sve promiješajte. Smjesu rasporedite po tepsiji ili kalupu za pečenje i stavite peći u zagrijanu pećnicu na 175 stupnjeva dok ne poprimi željenu tvrdoću.
Paralelno, dok se podloga peče, možete pripremiti preljev. Pomiješajte sve sastojke i kuhajte ih na laganoj vatri dok se ne sjedine, a čokolada ne otopi. Kada je podloga gotova, možete napraviti koju rupicu s vilicom i stavite preljev. Ostavite da se sve dobro ohladi i stisne. Za kraj je ostao gornji sloj. Napravite kremu tako da miksate pola litre slatkog vrhnja i prah pudinga od vanilije. Kada je gotovo stavite na kolač i rasporedite. Za kraj na vrh posipajte kokosove mrvice.
Sve recepte iz Bakine kuhinje možete vidjeti ovdje.