[BAKINA KUHINJA] Knedle sa šljivama lako je zeznuti, ali s ovima nećete pogriješiti

Jasmina Grgurić Zanze
26. rujna 2021.
Novosti
A- A+

Krivo brašno, vlažni ili topli krumpir, način miješanja tijesta, nezrelo voće… Najmanja greška u koracima može dovesti do neželjenog ishoda kada je o knedlama riječ. Tradicionalno ih pripremamo sa šljivama, no izbor voća nije toliko važan, koliko je važno napraviti dobro tijesto, oblikovati i kuhati knedle. Koje sastojke koristi i kako ih priprema u svoj kuhinji otkrila nam je baka Mira.

Foto: Pixabay

Knedle sa šljivama, ili bilo kojim voćem po izboru, savršen su odabir ne samo za desert, nego i za glavno jelo. Koliko god se činilo jednostavno, potrebne su vještine, ali i pravi odabir sastojaka te postupka pripreme kako bi naše knedle ispale savršeno. S receptom bake Mire, čijim se knedlama najviše vesele njezini unuci, teško je pogriješiti.

Neke od tajni koje će zagarantirati uspjeh su korištenje oštrog brašna, kuhanje krumpira u kori kako bi se izbjegla nepoželjna vlažnost, miješanje umjesto miksanja…

SASTOJCI:

  • pola kilograma krumpira
  • 200 grama oštrog brašna
  • 50 grama maslaca
  • jaje
  • sol
  • šljive ili drugo voće
  • krušne mrvice
  • maslac za prezle
  • šećer i cimet
  • kiselo vrhnje

PRIPREMA:

  • Krumpir skuhamo u kori, ogulimo i propasiramo te mu dodamo maslac.
  • Ostavimo da se ohladi pa dodamo brašno, jaje i sol te zamijesimo tijesto.
  • Kuglice pravimo rukama, a potom ih u ruci raširimo, stavimo šljivu i oblikujemo knedlu.
  • Knedle stavljamo u slanu vrelu vodu i kuhamo oko 15 minuta.
  • U tavi rastopimo maslac i dodamo krušne mrvice, uvaljamo knedle i kratko ih zapečemo.
  • Druga opcija je da knedle prije posluživanja samo prelijemo preprženim prezlama.
  • Kod serviranja dodati šećer i cimet, a po želji i kiselo vrhnje.

Javljate nam vaše recepte na [email protected].

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

Copy link
Powered by Social Snap