[BAKINA KUHINJA] Jednostavna rolada od kestena koju možete napraviti u pola sata
Jedan od jesenskih plodova su i kesteni koji su nutritivno vrlo bogati. Mogu se jesti kuhani, pečeni, u obliku kesten pirea ili kao glavni sastojak deserta. Upravo je jedan od takvih deserata i rolada od kestena.
Kao što nam je u ovom tekstu objasnio nutricionist Nikola Roca kod pravljenja kolača s kestenima treba uvijek paziti da se previše ne zaslade ili da se ne koristi previše masti kako ne bi izgubili svoje vrijednosti. Ipak, ovaj je kolač vrlo jednostavan, nije sladak, a svidjet će se svima.
SASTOJCI:
- 250 g kesten pirea (kupovna kocka)
- 100 g maslaca ili margarina
- 100 g otopljene čokolade za kuhanje
- 50 g šećera u prahu (ili manje)
- dodati ruma u količinama po želji
- banane
PRIPREMA:
Pazite da je kocka kesten pirea otopljena kako bi se lakše moglo s njom raditi. Sve sastojke, osim čokolade, pomiješajte mikserom, a kada dobijete ujednačenu smjesu, pustite da se malo ohladi. Na papiru za pečenje posuti šećera da se smjesa ne prima za papir i razvaljajte je tako da bude u obliku pravokutnika ili kvadrata. Na početak razvaljane smjese po dužini stavite banane, a onda sve zarolajte. Ohlađenu roladu prelijte čokoladnom glazurom ili samo ukrasite šlagom.
U slučaju da ipak volite jesti pečene kestene, umjesto kolača od njih, u guljenju jesenskih plodova će vam pomoći savjeti iz ovog teksta.
Sve naše recepte možete pogledati ovdje.