[BAKINA KUHINJA] Dva načina na koja možete pripremiti kelj i karfiol, a savršeno idu skupa

Jasmina Grgurić Zanze
13. ožujka 2022.
Novosti
A- A+

Jeftino, zdravo i drugačije. S ova tri kriterija smo se rukovodili kada smo odlučili pripremiti karfiol i kelj. Kupili smo ih povoljno, stajali su nekoliko dana u hladnjaku i bilo je vrijeme da ih skuhamo i poslužimo po mogućnosti skupa. Nije nam se jelo ni varivo ni popečci ni ništa od varijanti koje učestalo pravimo pa smo probali nešto novo.

Foto: Mirovina.hr

Umjesto variva, salate, juhe, pohanog ili zapečenog ili na lešo, kelj i karfiol možete pripremiti na ponešto drugačiji način i to da zajedno obje ove povoljne namirnice savršeno funkcioniraju na tanjuru. Varijanta je vegetarijanska, ali ako uz nju ispečete komad mesa dobivate kompletan i zasitan obrok.

Donosimo vam recept za kelj s krušnim mrvicama i pire od karfiola.

Kelj s krušnim mrvicama

SASTOJCI: 

  • manja glavica kelja
  • krušne mrvice
  • malo ulja ili maslaca
  • sol, papar i začini po želji

PRIPREMA: 

  • Kelj očistite, operite i listove stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu.
  • Nakon 20-ak minuta maknite i procijedite
  • Krušne mrvice zapecite na ulju ili maslacu
  • Ubacite prezle u kelj, začinite po želji i promiješajte.

Pire od karfiola

SASTOJCI:

  • manja glavica karfiola
  • malo mlijeka, vrhnja i maslaca za izradu pirea po želji
  • sol, papar i začini

PRIPREMA: 

  • Karfiol očistiti i cvjetove stavite kuhati u hladnu posoljenu vodu.
  • Kuhajte oko 15 minuta, pazeći da se karfiol ne prekuha, ali i da ne ostane tvrd.
  • Procijedite i u loncu izradite karfiol običnim ili štapnim mikserom kao pire od krumpira, uz dodatak maslaca te mlijeka ili vrhnja po želji.

Javljate nam vaše recepte na [email protected], slikajte i šaljite svoje ručkove, kolače, ideje i sve što želite.

Provjerite i ostale recepte iz Bakine kuhinje:

 

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap