Bakina kuhinja: Coleslaw salata je idealan prilog mnogim jelima, a okus će vas oduševiti

Ana Kanazir
30. lipnja 2024.
Novosti
A- A+

Coleslaw salata je salata u koja idu dva glavna sastojka, a to su svježi kupus i mrkva. Uz to vam treba i umak koji se radi vrlo jednostavno, a okus će vas sigurno oboriti s nogu. Ova salata je dosta zasitna pa ju možete napraviti u manjim količinama, a idealna je uz jela od mesa ili uz jela s roštilja.

Coleslaw salata u zdjelici

Coleslaw salata | Foto: Mirovina.hr

Coleslaw salata zapravo potječe iz Amerike, ali se u posljednje vrijeme sve češće jede i kod nas. Može se jesti kao prilog, umjesto krumpira ili kao salata uz meso. Važno je znati da se radi o nešto kaloričnijoj i ‘težoj’ salati, ali to ne znači da je manje fina. Količine sastojaka se zapravo stavljaju odokativno, ovisno o vašim preferencijama.

SASTOJCI:

  • Pola glavice manjeg zelenog ili crvenog kupusa
  • 3 do 4 mrkve
  • Žlica majoneze
  • Žlica jabučnog ili drugog octa
  • 300 do 400 grama jogurta
  • Žličica šećera
  • Žličica soli

Same količine sastojaka možete prilagoditi, ovisno o tome koliko želite umaka i ovisno o ukusu. Ako želite da je salata kiselija, stavite više octa. S druge strane, možete staviti i više majoneze, ali vodite računa da će onda salata biti i kaloričnija.

PRIPREMA:

Naribajte zelje i mrkvu. Zelje možete naribati na krupnije ili ga rezati nožem. U drugoj zdjelici dobro pomiješajte sastojke za umak. Potom sjedinite umak sa zeljem i mrkvom i po želji dodajte još sastojaka koji nedostaju. Okus bi trebao biti slatkasto-kiseo, pri čemu će posebnu notu dati majoneza.

Sve naše ostale recepte, možete vidjeti i ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap