Bakina kuhinja: Coleslaw salata je idealan prilog mnogim jelima, a okus će vas oduševiti
Coleslaw salata je salata u koja idu dva glavna sastojka, a to su svježi kupus i mrkva. Uz to vam treba i umak koji se radi vrlo jednostavno, a okus će vas sigurno oboriti s nogu. Ova salata je dosta zasitna pa ju možete napraviti u manjim količinama, a idealna je uz jela od mesa ili uz jela s roštilja.
Coleslaw salata zapravo potječe iz Amerike, ali se u posljednje vrijeme sve češće jede i kod nas. Može se jesti kao prilog, umjesto krumpira ili kao salata uz meso. Važno je znati da se radi o nešto kaloričnijoj i ‘težoj’ salati, ali to ne znači da je manje fina. Količine sastojaka se zapravo stavljaju odokativno, ovisno o vašim preferencijama.
SASTOJCI:
- Pola glavice manjeg zelenog ili crvenog kupusa
- 3 do 4 mrkve
- Žlica majoneze
- Žlica jabučnog ili drugog octa
- 300 do 400 grama jogurta
- Žličica šećera
- Žličica soli
Same količine sastojaka možete prilagoditi, ovisno o tome koliko želite umaka i ovisno o ukusu. Ako želite da je salata kiselija, stavite više octa. S druge strane, možete staviti i više majoneze, ali vodite računa da će onda salata biti i kaloričnija.
PRIPREMA:
Naribajte zelje i mrkvu. Zelje možete naribati na krupnije ili ga rezati nožem. U drugoj zdjelici dobro pomiješajte sastojke za umak. Potom sjedinite umak sa zeljem i mrkvom i po želji dodajte još sastojaka koji nedostaju. Okus bi trebao biti slatkasto-kiseo, pri čemu će posebnu notu dati majoneza.
Sve naše ostale recepte, možete vidjeti i ovdje.