[BAKINA KUHINJA] Čitateljica Inga otkrila nam je svoj recept za pileći paprikaš

Jasmina Grgurić Zanze
19. listopada 2020.
Novosti
A- A+

Dolazak hladnijeg vremena priziva jela “na žlicu”. Jušan i topli obrok imperativ je jeseni, a osim brojnih variva u kojima su naše bake prave majstorice, tu je i pileći paprikaš. Svaka domaćica ima svoj način pripreme, a kako ga u svojoj kuhinji spravlja otkrila nam je čitateljica Inga Aladrović.

Pileći paprikaš (Youtube)

Recept za jedno od najtraženijih jela na jesenskom stolu – pileći paprikaš – poslala nam je čitateljica Inga Aladrović. Koliko glavica luka, mrkve, dodati “kocku” ili ne, zapeći meso ili kuhati, tjestenina ili noklice vječne su dileme ovog jednostavnog, zdravog i bogatog obroka, idealnog za tjedni ili nedjeljni ručak.

Pileći paprikaš dostojna je (i jeftinija) zamjena za gulaš, a umirovljenica Inga ovo narodno jelo priprema ovako:

SASTOJCI:

  • jedno pile
  • pet mrkvi
  • tri glavice luka
  • jedan krumpir
  • grincajg
  • jedno ili dva jaja za noklice
  • malo brašna
  • ulje
  • začini

PRIPREMA:

  • Luk ogulite i nasjeckajte na sitne kockice pa pržite na ulju
  • Ogulite i operite mrkvu, nasjeckajte na kolutiće i dodajte na luk pa pržite zajedno
  • Nakon što se zaprži, luk i mrkvu podlijevajte vodom i dinstajte 20 minuta
  • Dodajte krumpir narezan na kockice, ulijte vode i stavite jednu kokošju kocku pa ostavite da se kuha 15 minuta
  • dodajte piletinu, batke i zabatke ili cijelo pile izrezano na komade, a možete staviti i iznutrice i nogice
  • dodajte peršin, celer, list kelja ili kupusa i pustite da se sve kuha sat vremena
  • dodajte sol, crvenu papriku i list peršina
  • izradite noklice od jajeta i brašna, dodajte u paprikaš i kuhajte još pola sata

Dobar tek!

 Javljate nam vaše recepte na [email protected].

Tiramisu – originalni recept po kojem su ga pravile talijanske none

Poriluk s jajima kao brza alternativa omraženom varivu

Jetrica na saft sa žgancima – po starinski i jeftino

Copy link
Powered by Social Snap