Bakina kuhinja: Čajni kolutići ne moraju biti suhi, a ovaj jednostavni ‘kolač’ možete raditi s unucima
Čajni kolutići su mnogima omiljeni kupovni keksi, a možda mislite da je nemoguće, ali oni mogu biti i pravi kolači. Potrebno je nekoliko sastojaka da od suhih keksi napravite one s kremom u sredini, a u izradi vam mogu pomoći i unuci. Sastojke možete prilagoditi sebi, a posebnu notu će im dati kap ruma.
Čajni kolutići su okrugli, tvrdi keksi koji se mogu kupiti u svakoj trgovini. Najčešće se jedu umočeni u kavu ili čaj, a s ovim receptom ćete ih jesti na potpuno drugačiji način.
SASTOJCI ZA KREMU:
- 3 dcl mlijeka
- 1 jaje
- 2 žlice šećera (možete i smanjiti količinu)
- 1 prašak za puding od vanilije ili čokolade
- 15 dkg maslaca ili margarina
SASTOJCI ZA KEKSE:
- 1 dcl mlijeka
- Malo ruma
- Kakao
PRIPREMA:
Smiksajte mlijeko, jaje, šećer i prašak za puding. Nakon toga ove pomiješane sastojke stavite lonac i kuhajte na laganoj vatri dok se puding ne skuha do kraja i dok ne dobijete glatku teksturu. Stavite sa strane i ostavite da se ohladi. U ohlađeno dodajte 15 dkg maslaca ili margarina pa ponovno pomiješajte.
U decilitar toplog mlijeka stavite kakao i po želji malo ruma. U to kratko umočite svaki keks pa kremu stavljate na jedan keks, a s drugim je onda preklopite. Morate paziti jedino da imate paran broj keksi kako bi svi imali svoj ‘poklopac’. Na kraju, dok su još mokri, kekse uvaljajte u kokosovo brašno, a u sredinu možete staviti i šarene čokoladne bombone.
Sve recepte iz Bakine kuhinje možete vidjeti i ovdje.