Bakina kuhinja: Breskvice su mnogima omiljeni kolač, a evo kako ih napraviti
Breskvice mnogi vole, a posebne su zbog svojeg izgleda, ali i okusa. Ipak, ako ste ikada radili ovaj kolač, onda znate i koliko ga je naporno napraviti. Prvo je potrebno napraviti tijesto koje se peče, a nakon toga se ono mora ručno izdubiti. Ni tu nije kraj jer na kraju dolazi punjenje i bojanje.
Breskvice su vrlo kompleksan kolač za kojeg se treba malo više potruditi, ali trud se na kraju i isplati. Njihov okus se ne može opisati jer je stvarno poseban, a poseban je i njihov izgled.
SASTOJCI:
Tijesto:
- 3 jaja
- 1 vanilin šećer
- 250 g šećera
- 3 dcl ulja
- 320 g glatkog brašna
- 1 prašak za pecivo
Fila:
- Marmelada
- Čokolada
- Rum
PRIPREMA:
Jaja, šećer, brašno, ulje i vanilin šećer izmiksati. Potom dodati brašno i prašak za pecivo i lagano mijesiti rukama dok ne dobijete glatko tijesto. Tijesto stavite u hladnjak na najmanje dva sata. Kada se izvadi iz hladnjaka se po potrebi dodaje glatko brašno. Od ovoga radite okrugle kuglice koje se stavljaju u pećnicu na 200 stupnjeva dok ne dobiju boju.
Kada se pečeno tijesto ohladi, kuglicu prerežite na pola i svaku polovicu udubite pomoću žlice. U udubljeni dio stavljajte pomiješanu smjesu za filu. Na kraju premažite narančastom ili ružičastom jestivom bojom na koju ćete odmah staviti šećer.
Ostale naše slane i slatke recepte iz Bakine kuhinje možete pronaći ovdje.