[BAKINA KUHINJA] Baka Katica poslala nam je svoj recept za – špagete milaneze!
Dosad smo kroz našu bakinu kuhinju predstavili nekoliko starinskih i domaćih jela, kao što su noklice s jajima, bijeli žganci, granatirmaš… Ukoliko imate ideju što bi umirovljenici mogli skuhati, a da je jeftino, jednostavno i fino, šaljite nam recepte na [email protected]. A danas ćemo vam predstaviti špagete milaneze na način kako ih priprema baka Katica.
Baka Katica poslala nam je recept za svoje špagete milaneze. Ovo jelo kod nas nije tradicionalno, ali svakako je ukusno, jeftino i jednostavno. Bakina kuhinja danas mora biti jeftina, jer su mirovine male, jednostavna, jer nismo više pri punoj snazi te ukusna kako bi ipak uživali u svakodnevnim i zdravim ručkovima. Ni unuci se, vjerujemo, neće buniti.
U želji da zadovoljimo sve tri komponente, često ćemo posegnuti upravo za špagetima koje možemo kupiti za svega nekoliko kuna, brzo su skuhane, a kombinirati se mogu uz mnoštvo finih umaka. Jedan od njih je milaneze, a baka Katica javila nam se sa svojim receptom za ovo jelo koje doista ima brojne inačice.
“Vrlo je fino, jeftino i gotovo za samo 15 minuta”- kaže gospođa Katica.
SASTOJCI
- špageti
- ulje
- 5 dkg špeka
- 5 dkg šunke
- žličica senfa
- koncentrat rajčice
- temeljac ili voda
- šećer
- papar i sol
PRIPREMA
- Dok se kuhaju špageti, na malo zagrijane masnoće dodaj prethodno na trakice narezano 5-6 dekagrama pancete ili špeka, 5-6 dkg šunke, čajnu žlicu senfa i koncentrata rajčice.
- Nekoliko minuta miješaj, zalij ako imaš juhe, ako ne može i vode pa dodaj malo papra, jednu žličicu šećera, po potrebi soli i prokuhaj četiri do pet minuta. Neka bude gustoća kao krem juha.
- Kuhane špagete ocijedi, ubaci u umak, izmiješaj i posluži s parmezanom.
Dobar tek!
Pratite našu Bakinu kuhinju i šaljite nam svoje recepte na [email protected].