Susret zborova Koprivničko-križevačke županije: ‘Obogaćuju kulturni život i njeguju tradiciju’

Ivana Moslavac
21. listopada 2024.
Kultura
A- A+

U subotu, 19. rujna je u Općini Rasinja održan tradicionalni susret pjevačkih zborova umirovljenika Koprivničko-križevačke županije u organizaciji Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja. Na još jednom tradicionalnom susretu pjevačkih zborova županije nastupili su zborovi iz Đurđevca, Koprivnice, Velikog Bukovca i Rasinje.

Zbor

Nastup zbora | Foto: Koprivničko-križevačka županija

U Općini Rasinja u subotu su se okupili zborovi iz više krajeva Koprivničko-križevačke županije. Susret zborova iz Đurđevca, Koprivnice, Velikog Bukovca i Rasinje organizirala je Udruga umirovljenika Matice Općine Rasinja. Susret zborova Koprivničko-križevačke županije tradicionalni je događaj koji okuplja sve umirovljenike koji uživaju u glazbi.

Zbor Umirovljenik na pozornici pjeva u košuljama s crvenom pjesmaricom u rukama
Zbor 'Umirovljenik' iz Daruvara proslavio 45 godina uz pjesmu i zabavu

Važan doprinos kulturnom životu

Susret zborova čini važan doprinos kulturnom životu lokalne zajednice, a Koprivničko-križevačka županija podržava ovakve inicijative koje doprinose očuvanju tradicije i jačanju veza među građanima svih generacija. Susretu zborova Koprivničko-križevačke županije prisustvovali su župan Darko Koren, načelnik Općine Rasinja Danimir Kolman.

Uvodnim riječima prisutnima se u ime domaćina obratila Ana Mlinarić koja je istaknula povijest rada Udruge umirovljenika Matice Općine Rasinja. Župan Darko Koren pohvalio je organizaciju događaja i naglasio važnost očuvanja kulturne baštine te jačanja zajedništva među umirovljenicima kao i odličnu suradnju Županije i Općine Rasinja.

‘Ovakvi susreti njeguju tradiciju’

– Ovakvi susreti ne samo da obogaćuju kulturni život naše županije, već i njeguju tradiciju te omogućuju međusobno povezivanje naših građana. Zahvaljujem svim sudionicima na trudu i doprinosu, a posebno domaćinima na toploj dobrodošlici, istaknuo je Koren.

Predsjednik Savjeta za umirovljenike i osobe starije životne dobi Koprivničko-križevačke županije Željko Pintar pohvalio je organizaciju susreta zborova. Također je naglasio važnost ovakvih manifestacija te istaknuo da je ovaj događaj dobar primjer povezivanja među umirovljenicima.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap