HNK priređuje veliki tulum na otvorenom: Uživajte u plesnjacima i hitovima koji su žarili i palili

Luka Kalac
6. srpnja 2024.
Kultura
A- A+

Svi oni željni plesa, zabave i dobre glazbe su pozvani na veliki tulum na otvorenom koji će se održati u nedjelju, 7. srpnja, od 20:30 sati pred Hrvatskim narodnim kazalištem (HNK) u Zagrebu. Publiku će zabavljati glazbenik Ante Gelo i glumac Nikša Kušelj uz mnoštvo drugih dramskih, opernih i baletnih umjetnica te umjetnika. Osim zabave, nazočni će moći gledati dodjelu godišnjih nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja u HNK-u u protekloj sezoni. Plesnjaci će biti u znaku šezdesetih, sedamdesetih, osamdesetih i devedesetih godina prošlog stoljeća pa sve do onog današnjeg doba, nazvanog ‘Rastanak uz Nostalgiju i nova svitanja’.

Hrvatsko narodno kazalište (HNK) u Zagrebu.

HNK u Zagrebu | Foto: Pexels / Pham Ngoc Anh

Veliki tulum na otvorenom održat će se ispred Hrvatskog narodnog kazališta (HNK) u Zagrebu u nedjelju 7. srpnja od 20:30 sati. Okupljene će zabavljati nezaboravni hitovi koji su obilježili brojne zagrebačke plesnjake od šezdesetih godina prošlog stoljeća pa sve do danas. Cijeli program će voditi glazbenik Ante Gelo i glumac HNK-a u Zagrebu, Nikša Kušelj u suradnji s Jutarnjim listom. Pred okupljenima će zapjevati dramski i operni umjetnici najstarije hrvatske kazališne ustanove, a u plesu će im se pridružiti i članovi ansambla Baleta HNK u Zagrebu.

Osim glazbe i plesa, dodjeljivat će se i nagrade

Publika će moći uživati u glazbenim hitovima i plesu, ali i tradicionalnoj dodjeli godišnjih nagrada za najbolja umjetnička ostvarenja u HNK u Zagrebu u protekloj sezoni. Riječ je o nagradama: Nagrada Mila Dimitrijević za najbolja ostvarenja u dramskim predstavama, Nagrada Vladimir Ruždjak/Marijana Radev za najbolja ostvarenja u opernim predstavama i Nagrada Oskar Harmoš/Ana Roje za najbolja ostvarenja u baletnim predstava, stoji na stranici HNK-a u Zagrebu.

Nakon dodjele nagrada, uslijedit će i veliki koncert koji se održava već četvrtu godinu za redom na Trgu Republike Hrvatske. Program je osmišljen u četiri čina, a prožimat će ga:

  • Šezdesete: Ribnjak i plesnjaci,
  • Sedamdesete: Saloon i hipiji,
  • Osamdesete: Kulušić i pop-art
  • Devedesete: Apokalipso i nova epoha,
  • Rastanak uz Nostalgiju i nova svitanja.
Advent u Zagrebu plakat
Bal na Mažurancu za starije idealno je mjesto za provod ovog Adventa u Zagrebu

Nastupit će umjetnici iz svijeta drame, opere i baleta

Od dramskih umjetnika, na koncertu će sudjelovati Ksenija Marinković, Dušan Bućan, Ana Begić Tahiri, Tena Štivičić, Igor Kovač, Ivana Boban, Olga Pakalović, Lana Barić, Darija Lorenci Flatz, Jelena Perčin, Filip Vidović, Ivan Colarić, Marin Stević, Nikša Kušelj, Kristijan Potočki, Mirna Rustemović uz goste Sandru Lončarić, Gloriju Dubelj, Gitu Hajdarhodžić i Lovru Juragu.

Operne pjevačice i pjevači koji će nastupiti na velikom tulumu su Dubravka Šeparović Mušović, Siniša Štork, Gianni Gamulin i Kristijan Beluhan. Uz dramske umjetnike i operne pjevače, nastupit će i umjetnici iz svijeta baleta kao što su Miruna Miciu, Taiguara Goulart, Iva Vitić Gameiro, Guilherme Alves Gameiro, Rieka Suzuki Sumitomo i Takuya Sumitomo.

Ljeto u Zagrebu krije mnogo drugih događanja, a jedan od njih je i kino na otvorenom koje će se održati i 12. srpnja, o čemu smo pisali i ovdje.

Popularno
Copy link
Powered by Social Snap